اربعین زمینی ۱۴۰۰

"محمدعلی بادامی" روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان شرایط اضطراری شیوع ویروس کرونا برای دومین سال پیاپی مانع از حضور باشکوه و پیاده روی اربعین شده است ، اظهار داشت: با توجه به شعار امسال ستاد بازسازی عتبات عالیات با عنوان " اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة »، مردم سالهای گذشته مشتاقانه آماده حضور در پیاعنروی رعایت رعایت رعایت شدند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اعلام دولت عراق مبنی بر صدور روادید برای 30 هزار ایرانی و 10 هزار نفر از روز همجوار ، محدودیت های حضور مردم و موکب های به واسطه همه آسیب ویروس کرونا در کربلای معلی ایجاد شده است.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان افزود: ستاد اربعین استان از مدتها قبل پیگیر اخذ و تمدید پروانهها برای فعالیت موکبها بود و در این زمینه موفق به فعالیت 20 موکب در سطح شهرستانهای تابعه استان همدان نیز شدیم که دارای پروانه موکب داری در کشور هستیم عراق هستند.

بادامی با اشاره به پروانه فعالیت موکبها در ایام اربعین دو منظور است ، ادامه داد: این موکب ها در کشور عراق برای ارائه "خدمات رفاهی به زائران در کمیته مشارکتهای مردمی و اسکان" و در داخل ایران نیز در صورت "بروز بحران و حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله »مجاز به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت های ناشی از شیوع کرونا امکان سفر زمینی در ایام اربعین به عراق وجود ندارد ، گفت: بر اساس قطعنامه اتخاذ شده ، موکب ها و زائران باید از طریق سفرهای هوایی در عراق حضور پیدا کنند.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان با بیان اینکه موکبها در چهار برنامه خدمتتی کربلا مستقر شد ، اظهار کرد: هفت موکب استان شامل "نظافتی ، بهداشت و درمان و فرهنگ" و چهار موکب هم در قالب "خدمات و تسهیلاتی رفاهی اعم از اسکان" ، خواب و غذا »برای خدمت به زایران اربعین حسینی به کربلا اعزام می شوند.

به گفته بادامی ، این موکبها به صورت تمام وقت در کنار موکبهای عراقی به زائرین سید و سالار شهیدان خدمات ارائه میدهند و نیروی نظافتی این موکب ها همگی از افراد دارای مسئولیت در مدیریت شهری هستند.

 

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان با تأکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی ، اظهار داشت: زائران باید در 16 و 70 سال سال داشته و 2 دز واکسن کرونا را نیز وارد کرده است در مسیر رفت و برگشت تست کرونا انجام داد.

بادامی با بیان اینکه در حال حاضر اجازه می دهید برپایی هیچ موکبی در سطح استان همدان داده نشده است ، خاطرنشان کرد: ستاد اربعین پیگیر برپایی موکبهایی برای جاماندگان از اربعین با رعایت پروتکلهای بهداشتی است و در صورت کسب مجوز اقدام به برپایی آنها در سطح شهرها کرد. به

پیادهروی اربعین بزرگترین گردهمایی عمومی سالانه و از قدرتمندترین نمادهای همبستگی میان جهان تشیع است ، این مراسم شامل افزایش تعداد مسلمانان شیعه به سمت شهر کربلا ، در جنوب بغداد ، به منظور جمع آوری آنها در چهلمین روز پس از کشته شدن امام حسین (ع ) در واقعه عاشورا استفاده کرد.

همه ساله در مسیر راهپیمایی مکانهایی قرار گرفته اند به صورت چادرهایی بزرگتر با نام موکب (هیات عزاداری) به صورت مردمی و خودجوش برپا و در خدمات و امکانات بهداشتی و رفاهی به صورت رایگان به زائران ارائه می شود.

سالانه میلیون ها زائر حسینی از عراق و کشورهای دیگر در روز اربعین از حسینی (ع) به کربلا سفر کرده و عزاداری می کنند.

زائران اربعین حسینی (ع) در راه عازم عراق مورد استقبال زائران قرار می گیرند.

به دلیل شیوع بیماری عروق کرونر قلب در سال جاری ، حجاج غیر عراقی اجازه ندارند برای شرکت در مراسم اربعین حسینی (ع) به عتبات عالیات سفر کنند.

بر اساس توافق ایران و عراق ، حدود 60 هزار زائر حسینی از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مراسم اربعین حسینی (ع) به عراق سفر می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد